zaterdag 22 juni 2013

ZIEME…

Elk jaar opnieuw levert de school heel veel inspanning om onze kinderen veiligheid en behendigheid in het verkeer bij te brengen. Denk maar aan de fietservaringen die al gestart worden in de 1ste en 2de kleuterklas in de speelzaal, de eigen fiets zonder wieltjes op vrijdagnamiddag in de 3de kleuterklas , de fietsbehendigheidsproef in het 3de leerjaar, de meester op de fiets van het 4de leerjaar, de dode hoek les met vrachtwagen op de speelplaats, de vele fietsuitstappen met de klassen,…
Wij, vanuit de ouderraad, staan daar 100% achter en zochten een manier om ons steentje bij te dragen. Zo kwamen we tijdens één van onze vergaderingen op het idee om onze kinderen goed zichtbaar te maken op straat. We besloten fluo jasjes aan te kopen met het logo van de school en dit te schenken aan alle leerlingen.
Daar de school voorstelde om de kinderen dit fluorescerend jasje te laten dragen op weg van en naar school, zodat ze zich altijd heel goed zichtbaar en veilig in het verkeer kunnen vertonen, wilden we dit jasje dan ook een leuk naam geven. Uit de wedstrijd gehouden onder de kinderen, werd het jasje de naam ‘ZIEME’ gedoopt. Een naam die door Jarne Van Acker en Henri Baelde  bedacht werd.
En zoals jullie reeds hebben gezien, werden deze jasjes door onze kinderen gedemonstreerd tijdens het slotnummer van het schoolfeest. En je moet toegeven, ze waren gezien al die ZIEME’ tjes.
Vanaf  september 2013 zullen dus alle kinderen (kleuter en lager) van de Wassenaard duidelijk zichtbaar en herkenbaar GEZIEN worden op straat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten